Work With Care fysiotherapie Velserbroek | fysiotherapie Schagen | fysiotherapie Heemstede

Derek Plooijer

Fysiotherapeut

Schagen

Wie is onze fysiotherapeut Derek Plooijer

Sinds 2016 ben ik afgestudeerd aan de HVA en als fysiotherapeut werkzaam geweest in diverse praktijken. Met een CIOS achtergrond en passie voor weefselherstel en toegepaste inspanningsfysiologie maakt dat ik mensen met uiteenlopende doelstellingen kan begeleiden om optimaal en duurzaam te herstellen. Sinds 5-jarige leeftijd doe ik aan judo, later in de richting de topsport is daar kracht- en conditietraining bijgekomen. De laatste 15 jaar zijn het wielrennen en mountainbiken als wedstrijdsport hier langzaam voor in de plaats gekomen.

Middels beoordelingen van pijn- en bewegingspatronen kan oorzaak en gevolg beter onderscheiden worden. Als therapeut ben ik naast de bron van de klachten ook altijd op zoek naar de mogelijke oorzaak en ontstaanswijze. In veel gevallen liggen deze twee dingen dicht bij elkaar, maar zeker niet altijd. Ik combineer diverse therapeutische vaardigheden in de behandelruimte en in de trainingszaal om klachten zo snel mogelijk te verlichten en goed duurzaam te herstellen. Door klachten veroorzaakte beperkingen zijn vervelend, ik streef er dus ook altijd naar om iemand gedurende het herstel zo fit mogelijk te houden door aangepast en verantwoord te blijven bewegen en/of trainen.

Naast de klachtgerichte benadering heb ik door mijn brede oriëntatie in opleidingen en maatschappelijke carrière ook kennis van randvoorwaarden voor herstel. Ik ben van mening dat een therapeut onbekwaam is indien er in grote lijnen niet beoordeeld kan worden of iemand intern überhaupt in staat is om te genezen. Gelukkig wordt ook vanuit onderzoek steeds duidelijker dat factoren zoals voeding, stress (ook positieve stress), slaap, eigen kennis/inzicht etc. onlosmakelijk verbonden zijn met diverse fysieke klachten, inspanningstolerantie en herstelvermogen op zowel fysiek als mentaal vlak. Het is dan ook mijn doel om de regie in herstel optimaliseren door deze factoren mee te nemen in het proces.

Derek Plooijer Fysiotherapie Schagen Fysiotherapeut fysio

Neem contact op met Derek

Ik zal binnen 24 uur reageren